Культура

Чернігівські письменники стали лауреатами польської премії

Люблінський відділ Товариства польських письменників визначив лауреатів премії імені Юзефа Лободовського за 2016 рік.

У номінації «Письменники з країн Східної Європи, книжки яких перекладено польською мовою», лауреатами стали:

Іван Яцканин (Словаччина) – за книжку «Dobry już byłem» (переклад Івони Василевської, Польща);

Чернігівське творче подружжя: Тетяна Дзюба і Сергій Дзюба (Україна) – за книжку «Rozmowa mężczyzny i kobiety» («Розмова чоловіка і жінки»; перекладачі: Роксана Кжемінська – Великобританія, Анна Тилютка та Маріанна Хлопек-Лабо – Польща).

У номінації «Популяризатор ідеї співпраці понад кордонами – у сферах політики, літератури, науки і мистецтва з країн Центральної та Східної Європи» премією імені Юзефа Лободовського відзначені:

Павло Гриценко – професор-лінгвіст, видатний вчений, директор Інституту української мови Національної академії наук України;

Збігнєв Хшановський – художній керівник, режисер-постановник, актор Польського Народного театру у Львові, промоутер прикордонного співробітництва в галузі культури.

Журі відправило вітальні листи до видавництв і перекладача книжки творів Юзефа Лободовського «Проти привидів минулого» (українською переклав Андрій Павлишин; – «Test» (Люблін) та «Астролябія» (Львів, 2016).

Вручення нагород відбудеться 10 жовтня 2016 року у Львові о 19 годині – під час вечірньої гала-вистави Польського Народного театру.

Ще статті по темі

Back to top button