Культура

Чернігівські школярі можуть відвідувати безкоштовно туристичні гуртки

Чернігівські діти, починаючи з 4 класу середньої школи, можуть записатися до гуртків міського Центру туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Він є одним із закладів Управління освіти Чернігівської міської ради. Знаходиться в урочищі Ялівщина по вул. 77-ої Гвардійської дивізії,   тел. 60-83-06.  Також є навчальний корпус, який знаходиться по вул. Захисників України, 3 б,  тел. 3-12-40.

На базі центру працює 51 гурток за такимии напрямками: пішохідного туризму, спортивного орієнтування, історико-краєзнавчий, еколого-туристичний, туристсько-краєзнавчий, народознавчий.

Навчання у гуртках безкоштовне.

Гуртківці постійно беруть участь у походах та екскурсіях. Зокрема, цього тижня діти від 14 до 18 років, які є вихованцями центру, провели пішохідну подорож І ступеня складності “Шляхами першої людини” (с. Криски — с. Радичів — с. Деснянське).

Мезинський національний природний парк зустрів туристичну групу чудовою погодою, незабутнім ландшафтом з багатотисячною історією та засніженими берегами Десни. Під час подорожі було проведено практичне заняття з географічного краєзнавства. Саме на цій місцевості чітко було видно генетичні горизонти ґрунту, а саме: лісова підстилка, дернина, гумусовий горизонт, елювіальний та ілювіальний горизонт, материнська порода.

Всі учасники подорожі заглибилися в часи палеоліту та захопилися незабутніми пейзажами, які притаманні тільки цій місцевості.

Більш детальну інформацію можна дізнаится на веб-порталі центру та соціальній мережі Фейсбук.

Ще статті по темі

Back to top button