Культура

Чернігівський драмтеатр переміг у найпрестижнішому фестивалі у Бресті (Фото)

Творчий колектив Чернігівського облмуздрамтеатру ім. Т.Г. Шевченка визнано «Найкращим акторським ансамблем».

Чернігівські актори здобули перемогу на ХХІ Міжнародному театральному фестивалі «Біла вежа», який проходив 9-16 вересня у Бресті (Булорусь).

Про це ЧEline повідомили у Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.

Спочатку гомельським шанувальникам театрального мистецтва були представлені дві комедійні вистави, поставлені художнім керівником – головним режисером нашого театру, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим, «Ніч перед Різдвом» за однойменною повістю М. Гоголя та «Комедія помилок» В. Шекспіра.

Високопрофесійна гра чернігівців настільки вразила мистецький загал нашого білоруського міста-побратима, що на місцевому телебаченні було відзнято інформаційний ролик про перебування у Гомелі чернігівських акторів, до якого включено найяскравіші сцени з показаних вистав та інтерв’ю з виконавцями головних ролей та режисером-постановником.

Уже на театральному фестивалі повнісінька театральна зала стоячи аплодувала гоголівській «Ночі перед Різдвом» у виконанні наших акторів.

І вже повертаючись із білоруських мандрівок, чернігівські шевченківці завітали до шевченківців волинських і також подарували луцьким театралам дивовижну магію «Ночі перед Різдвом» за невмирущим твором Миколи Гоголя.

Ще статті по темі

Back to top button