Культура

Чоловік із Прилук став фіналістом шоу «Америка має талант»

Віктор Кі із Прилук увійшов до четвірки фіналістів конкурсу «Америка має талант!».

Виступ відомого жонглера не залишив байдужим жодного глядача у залі. Люди аплодували йому стоячи.

У захваті було і журі конкурсу, майстерність артиста підкорила голлівудських зірок. Віктор Кі отримав чотири «так».

44-річний Віктор Кі (це його сценічний псевдонім, справжнє прізвище — Кіктєв) народився і виріс у Прилуках у родині музиканта та танцівниці. Циркову діяльність розпочав у дитячому цирковому колективі «Удай». У 13 років уже мав власні номери.

Нині Віктор — артист «Цирка дю Солей», зірка світового масштабу. Він належить до трійки найкращих жонглерів світу.

Віктор Кі має американське громадянство, але останні сім років живе у Швейцарії. Проте ніколи не забуває про свою батьківщину. Два роки тому відкрив у Прилуках циркову студію «Удай», тепер опікується нею. Навесні приїздив у рідне місто на театральний фестиваль, де виступали зі своїми номерами і його вихованці.

Підчас Євромайдану Віктор Кіктєв переймався подіями в Україні, на знак підтримки учасників Революції Гідності розмалював власний автомобіль українськими національними кольорами і державною символікою. На цьому авто він побував у багатьох містах США. Під час мандрівки Віктор розповідав про події в Україні, збирав гроші для сімей Небесної сотні. Усього було зібрано 60 тисяч доларів. Ці кошти він передав за призначенням, а також на потреби української армії.

Джерело: тижневик «Деснянка» №34 (614), від 18 серпня 2016 року

Ще статті по темі

Back to top button