Культура

День захисника України в Чернігові відзначатимуть гучно

Одним із найцікавіших заходів стане показ військової техніки та стрілецької зброї, що знаходяться на озброєнні Збройних сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби. Працюватиме виставка на Красній площі міста, починаючи з 11:30 14 жовтня.

Відбуватимуться заходи і на Алеї Героїв. Починаючи з 12:00 14 жовтня, тут триватимуть святкові культурно-мистецькі та спортивні заходи. Справжнім козацьким кулешем та армійською кашею обіцяють пригощати чернігівські козаки та військові.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської ОДА.

Важлива подія цього дня запланована в житті молодих козаків. Саме на свято Покрови на Валу біля пам’ятника Тарасу Шевченку о 10:30 відбудеться посвята та приведення до присяги майбутніх захисників України. Створюватимуть святковий настрій учасникам заходу бандуристи зразкового ансамблю «Соколики».

Окрім того, 13-14 жовтня в Чернігівському кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей і молоді відбудеться показ тематичних виставок. Зокрема до уваги відвідувачів центру буде представлена виставка Українського інституту національної пам’яті, переглянувши яку, кожен матиме змогу більш детально ознайомитися з історією українського війська.

Не менш цікаву експозицію під назвою «Нагороди та відзнаки українського війська 1914-1952 рр.» цими днями презентуватиме Чернігівський історичний музей ім. В.В. Тарновського.

Окремі тематичні стенди, присвячені історії українського козацтва, представлятимуть Чернігівська дитяча художня школа та Чернігівська міська школа мистецтв.

Також усі небайдужі матимуть змогу долучитися до офіційної частини урочистих заходів. 14 жовтня о 10:00 на майданчику біля Катерининської церкви відбудеться покладання квітів до пам’ятника «Борцям за волю і незалежність України» та святкове богослужіння.

Вшанують пам’ять захисників України об 11:00 також покладанням квітів до Стели Героїв Небесної Сотні, Меморіальної стели загиблим учасникам АТО та Братської могили у сквері імені Попудренка.

Після покладання квітів урочистим маршем Красною площею міста пройдуть військові Чернігівського гарнізону.

А о 12:00 в обласному драмтеатрі розпочнуться урочисті збори та святковий концерт.

Ще статті по темі

Back to top button