Культура

Фестиваль класичної музики просто неба в Чернігові (Фото)

Старовинна європейська музика, що лунала в стінах Борисоглібського собору в Чернігові, ще раз нагадала, що наше місто було і залишається частиною Європи та європейської культури.

7 травня в Чернігові вперше відбувся Фестиваль класичної музики просто неба. Численні мешканці та гості міста палко підтримували виступи дитячих колективів на малій міській сцені. Тут виступали вихованці музичного училища ім. Л. М. Ревуцького та чернігівських музичних шкіл.

А головна подія фестивалю – мистецький проект «Старовинна музика в стародавньому місті» – відбувалася в Борисоглібському соборі. Як зазначив на відкритті проекту директор Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Юрій Соболь, треба віддати належне тим майстрам, яким вдалося відтворити неймовірну акустику стін цього древнього собору.

На дві години Борисоглібський собор перетворився на концертну залу, вщент заповнену поціновувачами класичної музики. Шанувальники музики, затамувавши подих, слухали старовинні твори. Адже старовинній музиці притаманні своя краса та неймовірна гармонія.

Перед слухачами виступили добре відомий чернігівський колектив KlarnetKvartet «Bagatelle», який за останні роки зробив багато для популяризації саме старовинної європейської музики; лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, викладач Чернігівського музичного училища ім. Л. М. Ревуцького Іван Євтушенко (барокова та ренесансна лютня).

Завітали до Чернігова й гості зі Львова: дует сопілкарок – Божена Корчинська та Наталія Павлів, а також ансамбль середньовічної музики «Gardarica» (Львівський музичний цех). А завершив концертну програму Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського.

Твори композиторів далекого минулого, які актуальні й до сьогодні, звучання старовинних інструментів та неймовірна акустика стін собору створили неповторну атмосферу фестивалю.

Фоторепортаж і текст Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button