Культура

«PLANETA DANCE FEST»: танці з ранку і до вечора (Фото)

У чернігівському обласному драматичному театрі 16 жовтня на кращій сцені міста проходить IV Всеукраїнський танцювальний фестиваль «PLANETA  DANCE  FEST». Більше 50 колективів, а це біля тисячі учасників,  презентували на розсуд суддів 150 номерів.

У конкурсній програмі представлені всі основні стилі хореографії: народний, естрадний, сучасний танок, фольк, стріт-денс.

З ранку і до самого вечора на сцені запалювали танцюристи з усіх куточків України, а також гості з Республіки Білорусь. Вік наймолодших учасників фесту  — 5 рочків, найстарших – 20 років.

Показати свій танцювальний талант цього дня могли не тільки досвідчені танцівники, а й початківців. Для них існує спеціальна номінація — «Дебют».

Жоден колектив-учасник фестивалю не залишиться без нагород, всі танцівники отримують звання «золотого», «срібного» або ж «бронзового» призера.

За цікаві постановки та краще виконання номерів, танцівники отримували додаткові грамоти – «Кращий номер фестивалю» та «За високий рівень виконавської майстерності».

Майстерність учасників фесту оцінювали  справжні майстри хореографії.

До складу журі увійшов Олександр Ушаков, до речі теж чернігівець, викладач у  «Myway Dance Academy»(м. Київ), учасник проекту «Танцюють всі 1-3». Олександр брав участь одному з найпопулярніших шоу країни — «Україна має талант». Чимало попрацював за кордоном – у Франції, Італії, Бельгії, Китаї , Іспанії та Болгарії.

Ілона Гвоздьова – старший викладач сучасної хореографії в університеті ім. Бориса Грінченка, дівчина стала фіналісткою проектів «Танцюють Всі», «Танці з зірками».

Володимир Білошкурський — Заслужений працівник культури України

Доцент кафедри хореографії Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова

Художній керівник Народного ансамблю народного танцю «ГОЛИЦЯ».

Світлана Шалапа — Старший викладач кафедри хореографії Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв (м.Київ).

Ще статті по темі

Back to top button