Культура

Фотодокументальні спогади «До Дня захисника України» експонують у Чернігові

На виконання Указу Президента України «Про День захисника України», який щорічно відзначається 14 жовтня, Державний архів Чернігівської області розпочав експонування 13 жовтня фотодокументальної виставки «До Дня захисника України».

Про це ЧЕline повідомили у державному архіві Чернігівської області.

Захист Вітчизни — це справа українців усіх часів. Саме тому на виставці експонуються документи про участь патріотично налаштованої студентської молоді під час бою під Крутами 1918 року, світлини учасників Другої світової війни та документи справжніх Героїв — борців за єдність України та її незалежність, учасників антитерористичної операції.

Відвідувачів зацікавлять спогади тих, хто повернувся після бойових дій та з полону, висвітлені на шпальтах періодичної преси. Загалом документи доносять до глядача прояви громадянської і національної відваги, самовідданості, сили духу та стійкості українців.

Цього ж дня історичною традицією є вшанування Українського козацтва за його заслуги в утвердженні української державності та вагомий внесок у сучасний процес державотворення.

Саме тому організатори виставки підготували до експонування документи про формування козачих полків на території Ніжинського повіту Чернігівської губернії, датовані 1831 роком. Серед інших експонуються  правила прийому до козацького війська, іменні списки прийнятих на службу.

Ще статті по темі

Back to top button