Культура

Майже 70 експонатів із приватної колекції Фельдмана представили у колегіумі на Валу (Фото)

Виставка колекції козацької та самурайської зброї відкрилась 18 травня в приміщенні Колегіуму на території Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» (на Валу).

Про це ЧEline повідомили у прес-службі міської ради.

Відкрив виставку Генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Юрій Соболь. Він повідомив, що на виставці представлені 69 експонатів колекції мецената, відомого українського державного та громадського діяча Олександра Фельдмана, які демонструють військову міць українського війська козацької доби.

За його словами виставка показує спадкоємність кращих військових традицій українського війська, зброя якого має багато спільного зі зброєю легендарних японських воїнів – самураїв.

Олександр Фельдман, який взяв участь у церемонії відкритті колекції, подякував чернігівцям за увагу та інтерес до його колекції й зазначив, що планує провезти виставку по різних містах України, серед яких: Львів, Харків, Запоріжжя, Дніпропетровськ та ін.

У колекції із Feldman Family Museum зібрані давні самурайські мечі та безцінні реліквії козацької доби — предмети озброєння та персні-печатки, що належали представникам козацької старшини, і навіть гетьманам.

Виставка започаткована у рамках нового історико-просвітницького проекту Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана».

Ще статті по темі

Back to top button