Культура

Молодіжний хор «Світич» повернувся з великого турне по Італії (Фото)

З великого турне по Італії повернувся Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету під орудою заслужений діячів мистецтв України, професорів Людмили Шумської і Людмили Костенко.

Цього літа хор «Світич» отримав запрошення від Оргкомітетів двох престижних хорових фестивалів – 16-го Міжнародного фестивалю «Cori d’Europa» у регіоні Фріулі-Венеція-Джулія та 56-го Міжнародного фестивалю «Virgo Lauretana» у регіоні Марке.

За весь час перебування хору «Світич» в Італії  було дано дев’ять концертів у містах Удіне, Градо та Лорето з програмами української, польської церковної музики, світової класики та українського фольклору.

Слухацькій аудиторії були представлені програми з хоровими творами Д. Бортнянського, М. Вербицького, Г. Гаврилець, А. Гнатишина, М. Колесси, А. Кос-Анатольського, Д. Раттера, Я. Сікульського, К. Стеценка, Б. Сомма, К. Тіна та інших.

Значний успіх концертних програм розділили концертмейстер Галина Брюзгіна та солісти – Ярослав Йотка, Сергій Охонько, Віталіна Даньшина, Віктор Назарчук.

Оргкомітети фестивалів високо оцінили творчий рівень Молодіжного хору «Світич», який було нагороджено Почесними дипломами та спеціальними відзнаками. Свій високий мистецький результат Молодіжний хор «Світич» присвятив 25-ій річниці Незалежності України.

Джерело: mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button