Культура

На Чернігівщині презентували книгу про село

Нещодавно в Ніжинському районі в Кропивнянському НВК відбулась презентація книги Миколи Бойка «Моє село – моя колиска». Автор народився в с. Кропивне, закінчив Українську сільськогосподарську академію, понад 30 років пропрацював у Головному управлінні кадрової політики і аграрної освіти Мінагропрому України, кандидат технічних наук, доцент, заслужений працівник сільського господарства України.

Микола Бойко видав понад 40 наукових праць, зокрема навчальні посібники. Громадське схвалення та широкий попит отримав його часопис про історію рідного села Кропивне «Моє село – моя колиска». Уже 2-ге видання цього часопису він презентував своїм землякам. У книзі – історія села Кропивне від XVII століття, розповідається про деякі обряди й традиції Полісся, описано життя окремих сімей, їхні здобутки. Видання містить дані з архівних джерел і безліч фотографій.

До речі, книгу Микола Федорович видав передусім для того, аби жителі Кропивного, особливо підростаюче покоління, завжди знали й пам’ятали історію своєї малої батьківщини. Тому під час презентації він підписав та подарував примірники кожному охочому.

Повідомляє сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ніжинської РДА.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button