Культура

На зйомки всеукраїнського телепроекту запросили 2 сіверські колективи

Два аматорські колективи Куликівського району візьмуть участь у телепрограмі «Фольк-music» на телеканалі UΛ:Перший. «Моє село – моя столиця, моя провінція свята». Під таким лейтмотивом проходить вже четвертий всеукраїнський фестиваль «Відродження українського села, його духовності і культури» в Пісках Бахмацького району на Чернігівщині.

Цього року фестиваль проходив 10-11 червня. ЧЕline також фестивалив на цьому святі.

Чотири аматорські колективи Куликівщини взяли участь у цьогорічному фестивалі.

фестиваль_Піски_4

В перший день фестивалю район представляли ансамбль народної пісні «Лілея» Виблівського СБК, та народний аматорський фольклорний колектив «Оберіг» Смолянського СБК, де відповідно почесно вибороли дипломи ІІІ та ІІ ступеня.

На другий день участь у фестивалі взяли : народний аматорський ансамбль народної пісні «Веселинка» та народний аматорський хор «Льонок» які достойно представили культуру нашого району, виборовши два дипломи І ступеню.

фестиваль_Піски_5

Під час фестивалю з конкурсантами працювала українська естрадна співачка, телеведуча, народна артистка України Оксана Пекун, яка відбирала учасників для участі у телепрограмі «Фольк-music» на телеканалі UΛ:Перший. Колективи з районного будинку культури: народний аматорський ансамбль народної пісні «Веселинка» та народний аматорський хор «Льонок» отримали запрошення для участі у програмі.

Джерело: Куликівська РДА

Ще статті по темі

Back to top button