Культура

Оплески, що не вщухали: у Чернігові відбувся концерт народної артистки України (Фото)

У Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм 23 жовтня відбувся  Лариси Роговець (меццо-сопрано, м. Чернігів).

Це перший концерт з циклу «Вокальний абонемент» у супроводі оркестру народних інструментів Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького під керівництвом диригента Володимира Фалалеєва.

Із вступним словом виступив автор проекту та режисер, заслужений діяч мистецтв України доктор філософії, мистецтвознавець Олег Васюта.

Відкриття «Вокального абонементу» взяла на себе визначна українська співачка, народна артистка України, лауреат Всеукраїнських та міжнародних конкурсів Лариса Роговець. Із цим іменем пов’язані найвищі досягнення вокальної культури України і зокрема Чернігово-Сіверського краю.

Вона народилася у Чернігові, є вихованкою вокальної школи Чернігова. Перші кроки Лариса Роговець зробила у вокальній студії під керівництвом Літвінова в міському  Палаці культури. Долуханова, Архіпова – це вони здійснили велику роботу з формування вокального таланту Лариси Роговець.

На концерті глядачі почули різнобарв’я мов. Цей концерт вартий розкриття найширшого аспекту вокальної літератури. А який же концерт без сюрпризів? Лариса заспівала у дуеті зі своєю дочкою, Юлією Литвиновою. Присутні гаряче сприйняли цей виступ.

Звісно, було море квітів і найщиріші побажання від друзів та учнів училища. Творчих злетів Вам, шановна Ларисо!

Фоторепортаж і текст Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button