Культура

Подарунок від земляків: про Корюківку напишуть книгу

Активні представники Корюківського осередку Чернігівського земляцтва в Києві мають намір написати книгу пам’яті про корюківську землю та її людей, які своєю працею ці краї обживали, вибудовували, захищали та прикрашали.

Активісти вважають за доцільне зібрати в одну книгу і достойно висвітлити все краще, значуще, цікаве й неординарне з великої кількості відомостей про життя району, що розміщені у виданнях художньої літератури, архівах, музеях, у звітах сіл району, спогадах колишніх колгоспників, працівників підприємств. Чимало цікавого зберігається у бібліотеках, церковних книгах, матеріалах переписів, статистичної звітності, на старовинних фотографіях, епітафіях пам’ятників тощо.

Значну частину такої інформації можна одержати зі спогадів старожилів, чисельність котрих із роками стрімко скорочується.

Небайдужі земляки хочуть виокремити неординарні історичні періоди, як-то: зміна влади і соціального устрою 1917 р., розруха і громадянська війна 1918 – 1921 рр., колективізація, голодомор 1932-1933 рр., боротьба з троцькізмом і «ворогами народу» 1937-1939 рр., Друга світова війна 1939-1945 рр., післявоєнний період відбудови економіки держави, розпад Радянського Союзу і проголошення України самостійною державою, сучасний стан.

Джерело: тижневик «Маяк»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button