Культура

Про політичні замахи і нестабільність в державі: цікаве в «Аргументі Гончарової»

Хвиля політичних замахів в Україні. Джерело нестабільності в середині держави чи ззовні? Про це обговорили в ефірі радіопроекту «Аргумент Гончарової».

«На жаль, ми не уникаємо досвіду. Ми так само любимо показувати десь напруженість ситуації і якось її коментувати, а з іншого боку, все, що стосується самої держави Україна, це, як правило, трішки прикрашується або просто обходиться мовчанням. Україна на сьогоднішній день по багатьом оцінкам і дослідженням, на жаль, займає достатньо високе місце серед держав, в яких є реальна загроза тероризму. Це не тільки зовнішні фактори, які, безумовно, є, і не можна тут уникати проблеми самого військового конфлікту, який є потужним посилювачем всіх проблем. Починаючи з росту злочинності всередині України, проблем суспільного характеру, але це є прискорювач саме терористичних проблем. Але з іншого боку, ми є, на жаль, часткою великих міжнародних проектів, які несуть в собі загрози тероризму. Це наркотрафіки, це міграційні потоки, які вже протоптують свої тропи через території України. І наш навіть криміналітет все більше набирає ваги як організована і потужна мережа, пов’язана з європейськими кримінальними структурами. Ми з вами разом бачимо, що десь виникає якийсь конфлікт, і тут же звучать рапорти наших керманичів на рівні МВС, СБУ», — Сергій Шабовта, міжнародний експерт з питань безпеки.

«Що нам в цій ситуації робити?У нас немає ніякої унікальності в цьому плані. Я дуже багато разів виказував свою точку зору, що я не розумію, чому кожен раз звучать більш благополучні, позитивні оцінки в тих ситуаціях, коли треба дуже відвертими бути. Буквально тиждень тому виступає міністр МВС Аваков на відкритті в Броварах Центра адміністративних послуг, і він заявляє про те, що у нас злочинність падає і розкриваємість виростає. Це не так. Коли керівник такого рівня силової структури дає завідомо недоброякісну оцінку деформовану, це свідчить про те, що він не здатний об’єктивно і дуже критично підійти до стану реальних речей. І чи може при такому підході взагалі напрацьовуватись дійсно конструктивне рішення щодо проблем громадської безпеки, щодо протидії загрозі і т.д.? У нас чомусь сталося так, що протягом останніх років висмикуються тільки ті проблеми, які вигідно показують або під гаслами «руки Кремля» або ще щось. Ви згадували вбивство того ж Вороненкова. Але це ситуація в державі, і немає подальшого руху в розкритті. Так кожен громадян України може відчувати себе Павлом Шереметом. Тому що цілою системою людина не буде захищена від подібної ситуації. Ми вже не говоримо про розкриття і ставлення до розкриття, якщо навіть це кричуща ситуація, це особистості, які мають міжнародний резонанс. А що говорити про простих людей? Вони і так гинуть у нас. До них скоюються злочини, але це не розкривається, десь ховається або підмальовується статистика, і нам продовжують розповідати, що все гаразд», — зазначив Сергій Шабовта.

Програму «Аргумент Гончарової» з ведучою Тетяною Гончаровою слухайте на Радіо Ера Фм кожного буднього дня з 17.00 до 20.00

Дзвоніть у студію за телефоном +380-44-536-96-00

Надсилайте листи на e-mail: [email protected]

Повністю програму дивіться на офіційному YouTube-каналі студії

Всі новини «Аргумент Гончарової» у спільноті у Facebook:

www.facebook.com/radioeramedia/

Ще статті по темі

Back to top button