Культура

Руслана завітала до двох міст на Чернігівщині (Фото)

Серце української державності, гетьманська столиця України в День Незалежності засяяла барвами української енергії й екзотики.

За словами Руслани, своїм виступом вона мріє започаткувати нову традицію – щорічно зустрічати День Незалежності України в столиці Гетьманщини.

«Батурин – місто, куди має приїхати кожен українець і повернутися звідти справжнім громадянином з усвідомленням видатного місця України у світовому устрої. Адже коли сусіди тільки рубали вікна в Європу, Україна часів Мазепи вже була тою справжньою Європою, важкий шлях до якої згодом забрав у нашої держави стільки століть і життів… Загибель Батурина – це безумовно страшна трагедія і велика поразка, але для нас, сучасних українців, ця трагічна подія має стати уроком історії, що відділить у наших серцях і головах зерно від полови, навчивши нас не ставати на коліна перед ворогом, не спускати прапор, не здавати фортець», — говорить Руслана.

Свій виступ Руслана розпочала з виконання рок-версії гімну України, після чого разом з усіма присутніми хвилиною мовчання вшанувала пам’ять усіх загиблих за незалежність України: «Беручи до уваги всі події, через які ми пройшли, я хочу, щоб ми правильно розпочали цей захід на цій історичній землі…»

Протягом всього вечора у виконанні Руслани лунали улюблені та визнані шанувальниками хіти, поміж якими вона ділилася своїми мріями про майбутнє України.

Кульмінацією вечора стало виконання Русланою своєї нової пісні «Я люблю»/It’s Magical, прем’єра якої відбулася у фіналі «Євробачення-2017» та яка увібрала у себе романтику і драйв, світло і містику.

Крім того, 27 серпня Руслана відвідала Новгород-Сіверський.

Як розповів Шостка.INFO мер міста Олег Бондаренко, це був приватний візит. «Руслана цікавиться історією й давно планувала відвідати наше стародавнє місто», — повідомив він.

Співачка прилетіла на невеликому вертольоті, що приземлився на місцевому стадіоні. Руслана провела в Новгороді-Сіверському 4 години. Вона побувала в монастирі, музеї, походила вулицями міста.

ruslana-2 ruslana-5

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button