Культура

«Шевченківці» підкорюють театральний фестиваль на Буковині (Фото)

Вже декілька разів Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ум. Т.Г.Шевченка брав участь у театральному фестивалі комедії «Золоті оплески Буковини», який проходить щороку у жовтні-листопаді у Чернівцях.

Про це ЧЕline повідомила керівник літературно-драматургічної частини театру Раїса Міненко.

Цього року до участі у фестивалі, який проходить у Чернівцях з 22 жовтня по 1 листопада, було запрошено дві вистави чернігівців. 25 жовтня вдень на сцені Центрального Палацу культури з чернівецькими глядачами спілкувалася героїня моновистави К.Ходікян «Целофанове щастя» у виконанні заслуженої артистки України Оксани Гребенюк.

А вечірня вистава за повістю М.Гоголя «Ніч перед Різдвом» зібрала у Чернівецькому облмуздрамтеаті ім. О.Кобилянської повний зал шанувальників театрального мистецтва, які із захопленням сприймали сценічні перипетії класичних гоголівських героїв у вибухово-динамічній інтерпретації режисера-постановника, заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

У щоденнику фестивалю в «Новинах Буковини» після виступу чернігівців занотовано: «Чернівецькі глядачі зауважили цікаві костюми акторів та оригінальне облаштування сцени. Акторам дякували бурними оваціями та криками «браво». Особливо тепло аплодували актору, який зіграв роль чорта».

А в коментарі члена альтернативного журі Юрія Чорнея з’явився наступний запис:

— Сьогодні на «Золотих оплесках» був день Чернігівського театру. Зверніть увагу і запам’ятайте цей колектив!!! Лише другий рік на фестивалі і вдруге серед фаворитів. Минулого року альтернативне журі визнало кращою їхню «Комедію помилок». Не повірите, але точно не пригадаю, хто переміг тоді в офіційному заліку. (Хтось, звісно, достойний). Проте саме комедія Шекспіра в інтерпретації чернігівців досі перед очима. Цього року колектив привіз на фестиваль «Ніч перед Різдвом».

Приємно було впізнавати на сцені минулорічних героїв. І трохи лячно водночас, чи не був минулорічний тріумф випадковим. Виявилося, що з майстерністю і рівнем у колективу все гаразд. Видно, у Чернігові в принципі ТАК працюють. Сміх лунає, звісно, і під час поганих вистав. Але це не про нинішній вечір. Понад дві години на сцені (без антракту), де молоді актори розцвіли біля старших, а старші біля талановитої молоді заграли новими барвами (не даремно серед героїв є «баба з фіолетовим носом:)»), перетворилися на видовищний феєрверк гарного, дотепного, цікавого і веселого дійства. Відчувалося, що актори просто закохані в матеріал, не грають, а проживають свої ролі.

Ще статті по темі

Back to top button