Культура

У бібліотеці Короленка відкрилась виставка подарованих світлин

У Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка нещодавно відкрилась виставка подарованих світлин «Краса та духовність творів Миколи Турчина» – пам’яті чернігівського фотохудожника, голови Чернігівської обласної організації НСФУ.

Представлені фотографії – це колекція робіт фотохудожника зі звітних виставок організації за останні кілька років. Микола Павлович завжди залишав фото бібліотеці, кажучи, що саме тут вони збережуться для майбутніх поколінь і даруватимуть красу людям.

Виконуючи заповіт Майстра, бібліотека вирішила зробити своєрідний триб’ют, віддати данину таланту та любові митця до своєї справи і відкрити виставку-пам’ять.

Фотографування спершу було лише хобі митця. Але потім, коли припинила існування будівельна організація, в якій працював Микола Павлович, саме фотографія перетворилася на нову професію. І завдяки своїй майстерності Микола Турчин став членом Національної спілки фотохудожників України.

У своїх світлинах Микола Турчин передавав красу та велич природи, живої та рукотворної, даючи глядачеві усвідомити швидкоплинність і водночас силу життя. Його твори змушували уважніше придивитись до прекрасного в навколишньому світі, яке людина в круговерті життя майже не помічає.

Прикро, але 20 серпня 2017 року Микола Турчин пішов від нас на 70-му році життя.

За інформацією Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button