Культура

У Чернігові буде «Сад рівності» (Фото)

У Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана задумалися над облаштуванням музейного саду. І не просто в стилі «лавочки-квіточки», а запланували цілий проект під назвою «Сад рівності».

За словами директора музею Ірини Ральченко, музейники давно хотіли зробити храм муз доступним кожному гостю. Навіть тим, кому не під силу здолати високі музейні сходи біля головного входу. Ось тільки можливостей для цього було мало.

«9 років тому в нашому музейному саду стартувала широко відома нині акція – «Ніч у музеї». Відтоді з’явилась мрія перетворити музейний сад на творчий простір», – сказала Ірина Ральченко.

На щастя, мрія почала втілюватися в життя. До того ж, музейники переконані, що в цьому питанні їм варто брати приклад із кращих музеїв Європи.

«Кожен музей – це перш за все облаштована територія. Це квіти, сади і невелике кафе. Тому серед наших планів зробити музейний сад публічним простором. Із ландшафтним дизайном, парковими доріжками, лавками, міні-скульптурами, відповідним освітленням. А ще хочемо облаштувати майданчик, де люди з обмеженими можливостями зможуть на візках під’їхати, а ми поставимо екран – і на відео ознайомимо з нашою колекцією», – зазначила директор закладу.

Серед планів також зробити спеціальні таблички зі шрифтом Брайля для слабозорих відвідувачів і встановити невеликий фонтан. Розробка концепції «Саду рівності» проходила під керівництвом відомого архітектора Віталія Травки.

Джерело: MKTNEWS

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. «Сад равенства» из статьи чем то напоминает резервацию… В Европе каждый город и его инфраструктура сделана для всех, в том числе и для людей с ограниченными возможностями! В первую очередь нужно обеспечить возможность таким людям передвигаться по городу… на общественном транспорте, такси… и параллельно приводить в соответствие с «равенством» всю городскую коммуникацию… А вот что касается фонтана — атрошки… это конечно в первую очередь… Как же без очередной аторошки? Без неё ну никак низзя!!! С ЭТОГО И НАДО БЫЛО НАЧИНАТЬ СТАТЬЮ… А то «равенство»…, братство…

Back to top button