Культура

У Чернігові пройшли урочистості до дня народження сонцепоклонника (Фото)

З нагоди 152-ї річниці з дня народження видатного українського письменника Михайла Коцюбинського 16 вересня у Чернігові пройшла урочиста церемонія.

Про це ЧEline повідомили у відділі інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Вшанувати пам’ять автора знаменитих «Тіней забутих предків», «Fata morgana», «Intermezzo» та інших творів, не менш відомих в Україні та далеко за її межами, на територію Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. Коцюбинського прибули заступник керівника ОДА, міськради, очільники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування і виконавчої влади області й міста, представники мистецької інтелігенції краю, громадськості, журналісти.

В ході урочистої церемонії її учасники в супроводі співу академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм поклали квіти до могили письменника та його дружини, висловили свої слова на знак пам’яті й пошани до великого світоча української літератури.

Далі урочисті заходи перемістилися до приміщення Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського, де під орудою його директора і правнука письменника, Юлія Коцюбинського, відбулося нагородження цьогорічних лауреатів обласної премії імені Михайла Коцюбинського.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button