Культура

У Чернігові відбулася прем’єра унікальної містичної вистави (Фото)

Інтригуючим завершенням 91-го театрального сезону шевченківців стала прем’єра нової вистави «Вій. Докудрама» за п’єсою відомого в Україні та за її межами драматурга Наталі Ворожбит у постановці художнього керівника театру, заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

Сучасний український драматург Наталя Ворожбит є одним з лідерів вітчизняної «нової драми», чиї п’єси ставлять театри України і Великобританії, Польщі і Німеччини, Латвії і Росії. Її п’єси – радикальні, жорсткі, реалістичні.

Емоційною, напруженою, максимально наближеною до реалій сьогодення є вистава шевченківців за п’єсою Наталі Ворожбит «Вій. Докудрама».

На чернігівській сцені вперше здійснено постановку вистави, зробленої у новітньому позажанровому форматі докудрами, який дає можливість створити для глядачів «ефект присутності». За визначенням автора п’єси, «документальна драма оживляє персонажів і мову, повертає драматурга до реальності». Тож у своїй докудрамі за мотивами повісті Миколи Гоголя «Вій» Ворожбит, використавши містичну гоголівську фабулу, майстерно переносить сюжетні події твору у сьогочасну реальність.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Фоторепортаж Віктора Кошмала

 

Ще статті по темі

Back to top button