Культура

У Ніжині стартував відбір на Всеукраїнський фестиваль-конкурсу «ART-UKRAINE – 2017”

Днями в Ніжині стартував відбірковий етап театрального Всеукраїнського щорічного фестивалю-конкурсу «ART-UKRAINE – 2017”.

Його розпочала вистава міського академічного драматичного театру імені М. Коцюбинського — “Останній гречкосій”.

У відбірковому турі змагатимуться 22 театри з 21 області. Приєдналися до конкурсу Донецький та Луганський театр, що евакуювалися та переїхали в безпечне місце. Останній показ заплановано на 30 травня — у Житомирі.

Унікальність «ART-UKRAINE» – 2017” полягає в тому, що переможців відбіркового туру визначатимуть глядачі, відповідаючи на запитання спеціально розробленої анкети. Передбачається, що судитимуть якість вистави, гри акторів та режисерської роботи понад 13 тисяч учасників фестивалю.

Після відбіркового туру оберуть три театральні колективи, яких глядачі визнали кращими. Фінальне змагання проводитиметься в Києві наприкінці червня на Малій сцені Національного академічного драмтеатру імені І.Франка. Головного переможця обиратиме професійне журі, до складу якого увійдуть заслужені актори та діячі мистецтв України. Переможець отримає грошову винагороду.

«ART-UKRAINE» – 2017” передбачає й благодійну складову: до перегляду вистав безкоштовно, за кошти спонсорів, залучатимуть людей із вразливих категорій населення (більше 10 осіб на кожну виставу); надаватиметься фінансова допомога у відбудові Черкаського обласного академічного музично-драматичного театру імені Т. Шевченка після пожежі.

Серед усіх глядачів «ART-UKRAINE» розігруватимуться цінні призи. Для цього учаснику розіграшу потрібно буде вписати в анкету унікальний код, отриманий в буклеті фестивалю, а сам буклет зберегти до розіграшу. Розіграш призів відбудеться перед фіналом, шляхом вибору комп’ютером випадкових номерів. Переможці матимуть змогу приїхати за подарунками до Києва, або ж – отримають їх через пошту.

Джерело: mynizhyn.com

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button