Культура

У Ніжині встановлять пам’ятника Незалежності (Фото)

На черговому засіданні міськвиконкому 16 лютого затверджено місце для встановлення пам’ятника борцям за незалежність і територіальну цілісність України – малої архітектурної форми на території парку Незалежності по вул. Незалежності.

Також затверджено зовнішній вигляд пам’ятника, що буде виготовлений із натурального каменю піщаника – це унікальний природний декоративний будівельний матеріал, що має репутацію елітного.

Міцність, довговічність, природна природність і декоративність роблять цей камінь особливо привабливим, а текстурна різноманітність натурального природного каменю здатна перетворити будь-який простір на унікальний, не схожий на жоден інший. Тому й зупинилися саме на цьому матеріалі, хоч він і дорожчий, порівняно з першим варіантом – бетоном.

«Сам пам’ятник – це боєць, заввишки три з половиною метри. На ньому берці як ознака сучасності, в руках меч – символ перемоги, оголений торс – ознака нескореності, опущена голова – шана пам’яті загиблим», – зазначив міський голова Анатолій Лінник.

Прийняттю вищезазначеного рішення передувала копітка робота: обговорення, засідання фахової комісії, внесення пропозиції. Скульптор пам’ятника – ніжинець Даниїл Ровенчин.

Наразі частина коштів, за словами заступника міського голови Г.Олійника, вже виділена з бюджету, але спершу буде виготовлено його макет на повен зріст. Далі – закупка матеріалів і виготовлення самого пам’ятника.

Ще статті по темі

Back to top button