Культура

У Парижі покажуть фільм про війну та Чернігів

Допрем’єрний показ документального фільму «Лютий» у межах форуму на підтримку України відбудеться сьогодні, 21 вересня, у Парижі.

«Це фільм про людей і для людей. Ця історія про те, що ЧЕРНІГІВ МІСТО-ГЕРОЙ: люди, які лишися в місті і робили кожний свою справу. Про тих, хто захищав, рятував, допомагав. Про тих людей, які вже, на жаль, не з нами. Ми цього ніколи не забудемо і не пробачимо! Ця стрічка – це шанс не просто побачити, а й найголовніше – відчути. Показ в Парижі – це можливість донести до Європи те, що кожний зараз може допомогти Україні зупинити і знищити цього ворога, який вбиває, руйнує, забирає, ґвалтує, який не дотримується ніяких норм. Війна триває і про це треба пам’ятати. Плануються покази і в інших країнах теж, а презентація в Чернігові відбудеться обов’язково», — зазначає режисер фільму Микола Бичук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італії відбулася презентація фільму режисерки з Чернігівщини

Захід проводиться на підтримку України в боротьбі за незалежність. Українці мужньо захищаються від російських загарбників, які знищують все живе на своєму шляху. Кожного дня гинуть не лише військові, а й десятки, сотні мирних людей від російських ракет та бомб. росія забирає у нас найдорогоцінніше – життя, а у наших дітей – майбутнє. Весь цивілізований світ беззаперечно на боці України, на боці життя та правди. Ми вдячні кожному за підтримку, але до перемоги нам ще слід пройти довгий шлях. Цей захід для всіх небайдужих, всіх, хто готовий відчути біль українців та зрозуміти, що саме зараз в центрі європейського континенту відбувається кривавий геноцид українського народу. Це нагадування – війна ще не закінчилась і ми спільно маємо дати відсіч ворогу, щоб він не постукав у двері європейських домівок та міст.

Довідково:

«Кривавий геноцид українського народу».

Частина 1. Документальний фільм «Лютий»

(режисер – Микола Бичук)

Україна прокидається та засинає під звуки сирен та вибухів. Кожен наш день залежить від того – чи правильну «дорогу» ми обрали зранку, чи безпечна вона, чи вона стане для нас останньою. Найбільша цінність для нас – це життя і ми виборюємо його кожної хвилини, надлюдськими зусиллями рятуючи з окупації мирних жителів, дітей, жінок. Ми захищаємо нашу свободу, нашу ідентичність від ворога, який чинить страшний геноцид на наших землях. Світ, Європа не може стояти осторонь цієї страшної війни, інакше ця війна може постукати і в мирні домівки жителів європейських країн. Бо саме байдужість вбиває.

Частина 2. Пресконференція «Історії геноциду українців»

Історії людей (відповіді на питання)

Частина 3. Меморіал Сили Українського народу

Меморіал війни за незалежність – місце сили українців. Меморіал української пам’яті, звитяги та сили української держави та нації. Експозиції занурють вас в атмосферу часу, коли відбувались ці події, ви не тільки побачите, але й відчуєте на собі весь тернистий шлях України до перемоги

Це пам’ятник  перемоги України та місце вшанування героїв і жертв, які приніс український народ задля перемоги над рашизмом.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button