Культура

У Ріпках відкрилася виставка картин майстра тематичної композиції

У Ріпкинському районному історико-краєзнавчому музеї відбулось відкриття персональної виставки картин художника, уродженця села Суличівка Михайла Прокопюка.

Народився Михайло Прокопюк 13 листопада 1926 року у с. Суличівка Ріпкинського району в багатодітній родині вихідців з Волині. На його долю випали тяжкі тридцяті роки, які забрали у нього матір, залишивши лише теплі спогади про найдорожчу людину.

Брав участь у Другій світовій війні. В повоєнні роки закінчив Харківське художнє училище. Працював у Чернігові в обласному виробничо-творчому кооперативному товаристві художників.

Вихований на традиціях реалізму, Михайло Прокопюк розвинув їх у своїй творчості в жанрі портрету, пейзажу, натюрморту, тематичної картини.

Творчість Михайла Прокопюка охоплює один із нелегких періодів у розвитку художнього життя Чернігівщини, який історично співпав з повоєнною розбудовою. Вміння цілісно сприймати художні образи і усвідомлено виражати творчий задум дозволяють по праву назвати митця майстром тематичної композиції, відображеної у доволі широкому жанровому діапазоні.

Севастян 14.06.17-DSC02793

В Ріпках роботи художника виставляються вдруге. Під час офіційного відкриття гості висловили слова вдячності та захоплення талантом автора побачити красу рідного краю в малому і силою живописних засобів піднести її.

Севастян 14.06.17-DSC02805

Чернігівська спілка художників України налічує близько п’ятдесяти художників. Щоб більше дізнатися про талановитих земляків учні Ріпкинської гімназії створили проект «Митці Чернігівщини», який представили на заході. Для проекту вони вибрали трьох митців Чернігівщини, які стали відомими не лише на Чернігівщині, а й поза її межами. Один із них – Михайло Прокопюк.

 

Ще статті по темі

Back to top button