Культура

У селі Козари виступали «Винник і Коляденко» (Фото)

У суботу, 18 листопада, в Козарівському сільському Будинку культури пройшло «Свято хліба, поля і душі», приурочене до Дня працівників сільського господарства і присвячене всім трударям району, які своєю нелегкою працею з малесенької зернинки створюють духмяні паляниці до столу українських родин.

Головний ініціатор проведення свята – староста Козарівського старостинського округу Тетяна Бруй. Підтримку у проведенні заходу надала Носівська міська рада, а також відділ культури і туризму міськради.

Сільське свято хліборобів дійсно виявилося яскравим.

У холі Будинку культури жителів Козар, Іржавця та Андріївки зустрічав духовий оркестр Носівського міського Будинку культури. А от на сцені розгорнувся цілий святковий карнавал: концертна програма тривала кілька годин, і солісти Носівського міського Будинку культури, колективи сіл Козари та Іржавець не втомлювалися дивувати глядачів своїми запальними піснями. Дуже зворушливими були виступи діток – учні Козарівської ЗОШ веселили глядацьку залу гуморесками і жартівливими сценками, дитячий танцювальний колектив «Пролісок» чарував своїми танцювальними номерами.

Чекав на глядачів і несподіваний подарунок – виступ популярних артистів Олега Винника та Дмитра Коляденка. Ці сценічні образи майстерно виконав директор Носівського будинку культури В’ячеслав Ворошилов.

У «Святі хліба, поля і душі» взяли участь поважні гості – заступник Носівського міського голови Людмила Міщенко, староста Козарівського старостинського округу Тетяна Бруй, начальник відділу культури і туризму міськради Людмила Антонович. Глядачам вони адресували багато привітань.

«Ми вшановуємо хліборобів кожного року, але ті люди, які сіють, які вирощують, які збирають і печуть хліб, вимагають шани кожної  днини. Я дякую усім, хто своєю нелегкою працею з малесенької зернинки створює для нас духмяні паляниці. Я бажаю вашим родинам міцного здоров’я, а вашим полям – багатих врожаїв. Користуючись нагодою, хочу подякувати за постійну підтримку нашому депутату Сергію Баришовцю, який надає постійно підтримку селам», – звертаючись до односельчан, наголосила староста Тетяна Бруй.

«Відзначення Дня працівників сільського господарства – це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу. Дай Боже нам усім міцного здоров’я, дай Боже нашій землі доброго українського врожаю і дай Боже, щоб усі українські родини були здорові, щасливі і з хлібом на столі», – привітала глядачів Людмила Міщенко.

«Від усієї душі бажаю вам, трудівники села, міцного здоров’я, великого терпіння та невичерпного оптимізму, щоб, попри фінансову скруту, своєчасно і тільки добірним насінням поля засівали. Нехай ваші ниви родять щедро завжди і не переводять добро й усілякі життєві гаразди!» – додала Людмила Антонович.

Після концерту всіх присутніх на святі пригостили запашною булочкою з маком – на згадку про свято хліборобів.

Джерело: Прес-служба Носівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button