Культура

Унікальна експозиція: у Батурині «воскресили» гетьманів (Фото)

Чи можете ви уявити себе на гостинах у Гетьманів? Чи можете уявити свої відчуття зустрівшись поглядом з ясновельможним Іваном Мазепою, Дем’яном Ігнатовичем чи Пилипом Орликом?

Від 18 травня 2017 року ви маєте таку можливість! Гетьманський будинок на Цитаделі Батуринської фортеці відкриває свої двері для відвідувачів!

Гетьманський будинок на Цитаделі був політичним центром гетьманської столиці України. Саме тим місцем, де сходились невидимі ниточки влади, умовний вузол та центр сили Української козацької держави. А Гетьмани, господарі будинку, були уособленням і цементуючим елементом всієї української нації, силою і волею українського народу.

У Гетьманському будинку вас зустрінуть ясновельможні гетьмани Дем’ян Ігнатович, Іван Мазепа та Пилип Орлик, втілені у воскових фігурах. Вперше виконані наукові реконструкції гетьманів України, як результат тривалої і результативної роботи колективу заповідника на основі грунтовних досліджень відомих науковців Сергія Павленка, Ольги Ковалевської, Тетяни Таірової-Яковлевої, групою київських митців під керівництвом Олексія Сажина. Меценатом проекту є Євген Сур.

Екскурсія захопить кожного і дасть можливість познайомитися з нашими гетьманами.

Батурин зустрічає Міжнародний день музеїв відкриттям нового музею!

Ще статті по темі

Back to top button