Культура

Уже втридцяте в Чернігові відбудуться «Грудневі театральні вечори»

Найстаріший театральний фестиваль в Україні «Грудневі театральні вечори» відбудеться вже втридцяте. Фестиваль започаткував Чернігівський молодіжний театр. За всі довгі тридцять років було зіграно 119 вистав 29 різних театрів зі Львова, Києва, Одеси, Харкова, Москви, Санкт-Петербурга, Таллінна.

Упродовж цих років чернігівського глядача неодноразово радували театри з різних українських міст і відомі актори.

Про це повідомляє департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА.

Цьогоріч чернігівські шанувальники Мельпомени побачать виставу Театру на Подолі «Останнє приземлення, або Один день із життя внутрішнього органа» за п’єсою Андрія Куркова. Ювілей фестивалю разом із Молодіжним театром також святкуватимуть Національний академічний театр російської драми ім. Лесі Українки, що привезе до Чернігова «Варшавську мелодію» Л.Зоріна. Театральна лабораторія «Театр на Чайній» з Одеси запропонує комедію з елементами чорного гумору за п’єсою П’єра Нота «Дві дамочки у напрямку півночі».

Вкотре вже глядачі зустрінуться з самобутньою львівською акторкою Лідією Данильчук, яка привезе нову роботу Творчої майстерні «Театр у кошику» «Стара дама висиджує» за п’єсою Тодеуша Ружевича.

А закриє фестиваль творча та дуже талановита молодь із Театральної майстерні Миколи Рушковського (м. Київ) виставою у постановці Ігоря Славінського «Якось воно буде…» за творами Остапа Вишні. Кожна заявлена вистава цьогорічного фестивалю обіцяє бути цікавою.

90214590

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button