Культура

Відбувся концерт з нагоди ювілею Івана Богданова (Фото)

У обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм 1 грудня відбувся незвичайний концерт – концерт з нагоди 10-річчя  диригентської діяльності художнього керівника та головного диригента Академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського Івана Богданова.

У концерті прозвучали світові та всеукраїнські прем’єри. Звісно, було море квітів, оплесків та привітань. Глядачі щедро нагороджували оплесками артистів, а насамкінець, стоячи вітали та примушували ще і ще раз виконувати твори на біс.

Іван Богданов народився у Чернігові в сім’ї відомих музичних педагогів у 1985 році. Коли йому виповнилося 24 роки, він був призначений на конкурсній основі художнім керівником і головним диригентом Академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського. До цього у нього вже був великий професійний список досягнень.

Із того часу він керує знаним хором та примножує його досягнення. Вперше в Україні записав  і видав «35 духовних концертів» Д. Бортнянського. На базі камерного хору організовує студію «Камерний хор хлопчиків». Він голова Всеукраїнського хорового товариства ім. Миколи Леонтовича в Чернігівській області.

За свою диригентську працю нагороджений відзнакою Чернігівської обласної ради, Грамотами міністерства культури, Облдержадміністрації та міської ради. Окрім України, Іван Богданов також диригував у Польщі, Болгарії, Німеччині, Угорщині, Білорусі.

Текст та фото Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button