Культура

Відшуміли «Сіверські музичні вечори» у Чернігові (Фото)

Вже стало доброю традицією навесні у Чернігові проводити Міжнародний фестиваль класичної музики. Ось і цього року (вже 17-ий раз) у залі обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм лунала класична музика.

Варто зазначити, що глядачів – яблуку не було де впасти. Кожний виступ артистів гаряче сприймала глядацька зала. Стоячи аплодували запрошуючи ще і ще раз на вихід артистів.

За ці два тижні концертних вечорів ми побачили чимало відомих артистів та виконавців. Взагалі музичне свято цього року було присвячене творчості одного композитора – Людвіга ван Бетховена тому, що музика Бетховена об’єднує, згуртовує, допомагає пережити важкі часи для України та усіх нас. А оскільки 2017 є роком Японії в України, то відкривали фестиваль японські музиканти на чолі з диригентом Міцунобу Такая.

Взагалі про фестиваль можна багато розповідати цікавого, але неможливо передати звучання скрипки, чи чарівні звуки роялю від гри старшого сина Вадима Руденка Філіпа. Це треба слухати. В останній концерт фестивалю ввійшли найпопулярніші твори композитора: концерт для скрипки, віолончелі та фортепіано з оркестром у виконанні відомих артистів України; симфонія №5 до мінор у другому відділі під керівництвом диригента Уінстон Фогеля громадянина США. Це високопрофесійний диригент і найстаріший диригент, який працював з нашим оркестром. Йому виповнилося 74 роки! За свою довгу кар’єру американський диригент співпрацював з кращими оркестрами США та Європи. Отож, разом з українськими музикантами-корифеями він і завершив фестиваль. У своєму заключному слові перед початком концерту художній керівник Міжнародного фестивалю класичної музики «Сіверські музичні вечори» Микола Сукач сказав, що незважаючи на ранг та звання виступаючих артистів – головною особою нашого фестивалю все ж таки є академічний симфонічний оркестр «Філармонія»!

Відшуміли останні акорди фестивалю, але вони ще довго і довго будуть звучати у нас в душі.

Текст і фото Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button