Новини

Дешева земля: оренда у 65 разів менша за вартість

Прокурори Чернігівщини встановили непоодинокі випадки, коли земельні ділянки надавалися у 2010-2012 роках, за розпорядженнями місцевих державних адміністрацій, в оренду підприємцям без проведення нормативної грошової оцінки, а відтак і без належного розрахунку розмірів орендної плати.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Так, з 2011 року фізична особа, згідно з розпорядженням голови райдержадміністрації, орендує 2 земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 11 га в межах однієї з сільських рад Чернігівського району. Строк дії договорів становить 49 років зі сплатою лише 150 грн на рік за їх користування.

Водночас, за результатами проведеної нормативно-грошової оцінки та з урахуванням коефіцієнту індексації, орендна плата мала б складати майже 10 тис грн на рік, що в 65 разів більше від суми, визначеної угодами.

Оскільки землекористувачем не вжито заходів до приведення договорів оренди у відповідність із вимогами законодавства, прокуратура області звернулася до суду з позовами про визнання правочинів недійсними.

Ще статті по темі

Back to top button