Економіка

Автоперевізник Чернігівщини наніс державі збитків у понад 300 тисяч

Увагу оперативних співробітників Головного управління ДФС у Чернігівській області привернуло одне з підприємств Чернігівської області, яке надає послуги з перевезення вантажів автомобільним транспортом. У ході відпрацювання цього суб’єкта господарювання були виявлені порушення податкового законодавства щодо відшкодування податку на додану вартість.

Про це повідомили в секторі комунікацій відділу організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області.

Як повідомив начальник оперативного управління Павло Бойправ, службові особи за підсумками 2015 року включили до податкового кредиту з ПДВ суми податку, сформовані за рахунок придбання дизельного палива у іншого підприємства Чернігівської області. Його використовували в господарській діяльності підприємства на заправку транспортних засобів, які здійснювали міжнародні перевезення та перебували на території України в режимі транзиту.

Відповідно до Податкового Кодексу, такі операції звільняються від оподаткування та не приймають участь у формуванні податкового кредиту з ПДВ. Таким чином, на підприємстві було безпідставно завищено суму бюджетного відшкодування ПДВ.

У результаті маніпуляцій державі нанесені збитки у сумі понад 300 тисяч гривень.

Слідчі Головного управління ДФС у Чернігівській області розпочали кримінальне провадження за статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Досудове розслідування триває.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button