Економіка

Чернігівські фермери поїхали до столиці рекламувати свою продукцію

Максимально залучати інвестиції в аграрний сектор і розробити ефективну систему підтримки фермерських господарств.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час сьогоднішніх урочистостей з нагоди відкриття 28-ої Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2016» у столичному «Експоцентрі».

Участь у цьому престижному форумі, котрий вважається одним із найбільших у Східній Європі, беруть і понад два десятки підприємств Чернігівщини.

Зокрема, здобутки наших аграріїв у тваринництві представляють лідери галузі в області – товариства «Пісківське» з Бахмацького, «Агрікор-Холдинг» з Прилуцького та «Чернігівське племпідприємство» з Чернігівського районів.

В окремому павільйоні розташувались експозиції чернігівських виробників органічної продукції та мікробних препаратів. Різноманітні продукти бджільництва презентують медовари з Прилуцького району Віктор Пінчук та зі Срібнянського – Олександр Кобцев.

На виставці також широко представлена продукція харчопереробних підприємств, у тому числі обласного центру (Чернігівська макаронна фабрика, хлібокомбінат, «Ясен», «САН Ін Бев Україна»), Куликівки (ТОВ «Молоко» і компанія «ВИМАЛ»), Мени (ТОВ «Нептун»), Ічні (завод сухого молока і масла та молочноконсервний комбінат), Бобровиці (ТОВ «Адам Компані») і Прилук (Прилуцький хлібозавод).

Кияни та гості столиці зможуть скуштувати наші м’ясні молочні продукти,  макаронні та хлібобулочні вироби, поласувати газованими напоями.

«Саме на переробку сільгосппродукції слід робити ставку українським селянам, щоб максимально відійти від сировинного типу аграрної економіки і забезпечувати додану вартість безпосередньо в Україні», — зазначив Прем»єр-міністр Володимир Гройсман.

Виставка «Агро-2016» триватиме включно до 11 червня. В рамках її проведення пройдуть «круглі столи», науково-практичні семінари і конференції, будуть підписані угоди про співпрацю.

 

Ще статті по темі

Back to top button