Економіка

Чи готові ваші вікна до аномальної погоди?

Сьогодні є величезний вибір різноманітної віконної продукції. Однак, далеко не завжди вікно, що виглядає досить пристойно, може витримати великі навантаження, що виникають під час природних катаклізмів. Таких, як, наприклад, гроза чи град. Разом з тим, такі речі відбуваються досить часто. А отже, вікна потрібно обирати з врахуванням можливості такої ситуації.

Якими якості повинне мати надійне вікно

Отже, хороше вікно повинне витримувати всі види навантажень, що пов’язані з аномальною погодою. Найбільшу небезпеку для віконної конструкції мають таки прояви непогоди, як гроза, сильний вітер та град. Все це створює значні динамічні навантаження на віконну конструкцію, і можуть бути причиною її пошкодження. Звичайно, що такі пошкодження можуть створювати небезпеку для людей, що знаходяться в приміщенні під час природного катаклізму.

1

Пластикові вікна у Львові, ціни на які є досить привабливими, здатні витримати значні навантаження. При цьому, основними параметрами вікна, що визначають його здатність витримувати вищевказані типи навантажень є наступні параметри.

  • Рівень спротиву вітровому навантаженню. Фактично, віконна конструкція є вітрилом з великою площею. Тому, велике значення має якість кріплення віконної рами. Крім того, склопакет також повинен витримувати дію сильного вітру. Особливо, якщо цей вітер з градом.
  • Рівень водонепроникності. Герметичність закритого вікна дуже важлива під час злив та грози. Адже, в таких випадках, маси води можуть значно пошкодити приміщення. Щоб не допустити такого розвитку подій, потрібно звертати увагу на якість фурнітури та на герметичність всієї конструкції в цілому.
  • Вентиляція віконної конструкції. В будь-якому випадку, вікно повинне забезпечувати доступ в приміщення необхідної кількості свіжого повітря. Саме тому, навіть під час природних катаклізмів, виконуючі захисну функцію, хороше вікно завжди має якісну вентиляцію. Разом з тим, функція мікропровітрювання працюватиме лише за умови наявності якісної та надійної фурнітури.

2

Від чого залежить надійність вікна

Як видно з вищесказаного, завжди потрібно обирати якісні віконні конструкції. Причому, це не обов’язково має бути продукція відомих західних брендів. Металопластикові вікна та двері від українського виробника нічим не поступаються зарубіжним. В будь-якому випадку, надійність вікна залежить не від країни виробництва, а від конкретних речей. Таких, як:

  • Якість матеріалів, з яких зроблений конкретний виріб
  • Правильний підбір елементів в конкретній конструкції
  • Надійність та міцність склопакету
  • Якість та витривалість фурнітури
  • Якість монтажу конкретної віконної конструкції

В будь якому випадку, обираючи продукцію надійного перевіреного виробника та довіривши монтаж конструкції досвідченим спеціалістам, можна гарантувати собі надійність та витривалість будь якого вікна.

Як можна додатково зміцнити вікно

Сучасні технології дозволяють для будь-якого вікна організувати додатковий захист. Перш за все, варто згадати спеціальні захисні плівки, завдяки яким міцність скла значно підвищується. А якщо навіть станеться так, що скло буде розбите, така плівка не дозволить йому розсипатися та створити небезпеку осколками. Щось подібне використовується для укріплення автомобільного скла.

Ще статті по темі

Back to top button