Економіка

Де в Україні заробляють найбільше

Найвищі зарплати в Україні в 2017 році були в Києві, з огляду на міграційні процеси значно підвищилася середня зарплата в Закарпатській області, повідомив в. о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.

«Найвища зарплата — в Києві (середня 11 тис. 643 грн), потім йдуть Київська область, Дніпропетровська, Запорізька, Полтавська — в середньому 7 тис. 400 грн. Але за минулий рік Закарпатська область йде після Одеської, Миколаївської — із середньою зарплатою 6 тис. 700 грн», — сказав він на прес-конференції в Києві в середу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маєш гроші – декларуй: стартувала кампанія

Ярошенко пояснив, що Закарпатська область межує з Євросоюзом, «є великі міграційні процеси і відтік робочої сили». «І рівень зарплати в Закарпатській області почав зростати через бажання роботодавців утримати кваліфікованих співробітників», — зазначив він.

Керівник служби наголосив, що великою проблемою трудової міграції є низький рівень зарплати у багатьох сферах.

«На сьогодні найнижча зарплата у медсестер, лікарів, вихователів — це близько 3 тис. 700 грн за даними Держстату», — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборгованість по зарплатах перед медиками – ганебне явище

Ярошенко констатував, що є проблеми у банківській і податковій сферах, точиться війна на сході країни, «але багато підприємців розуміють, що кваліфікованому працівнику потрібно платити гідну зарплату».

«Тому що є безвіз, люди виїжджатимуть і шукатимуть гідну зарплату за кордоном. Ми почали кампанію «живи і працюй в Україні». Ми звертаємося до молодих людей: якщо ти хочеш гідну роботу, у тебе має бути відповідна кваліфікація», — зазначив він

Джерело: «Інтерфакс-Україна»

Ще статті по темі

Back to top button