Економіка

Для вітчизняних сигарет змінились умови видачі акцизних марок

В умовах видачі марок акцизного податку для маркування вітчизняних тютюнових виробів відбулися зміни.

Про це ЧЕline повідомили у ДФС Чернігівської області.

Вони внесені до Податкового кодексу України (далі Кодекс)  Законом України від 21 грудня 2016 року № 1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні».

Зміни торкнулися термінів сплати акцизного податку з урахуванням мінімального акцизного податкового зобов‘язання, чинних відповідно до норм Кодексу. Виробники тютюнових виробів сплачують до бюджету кошти протягом п’яти робочих днів після отримання марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання податкової декларації.

Якщо зазначений строк припадає на день наступного бюджетного року, сума акцизного податку сплачується виробниками тютюнових виробів до закінчення бюджетного року, в якому отримані марки.

У разі невиконання зазначених умов, марки за наступними заявками-розрахунками виробників тютюнових виробів не видаються до дня, в якому здійснено в повному обсязі сплату акцизного податку та штрафних санкцій в розмірі 20 відсотків суми такого грошового зобов’язання.

Ще статті по темі

Back to top button