Економіка

Через брак Інтернету функціонування системи «ProZorro» може бути зірвано,- Андрій Довбенко

Перший досвід впровадження системи «ProZorro» підтвердив присутність критичних ризиків. Тому держава мусить негайно забезпечити інтернет-покриттям віддалені міста і села задля гарантованого функціонування системи.

Так зауважив відомий юрист Андрій Довбенко.

Він вважає, що брак інтернет-зв’язку у деяких територіальних громадах є суттєвою перешкодою щодо стабільного функціонування системи «ProZorro».

— КМУ, — вважає Андрій Довбенко, — мусить негайно доручити головам обласних адміністрацій надати технічну й методичну допомогу у впровадженні Інтернету у всіх населених пунктах області. В іншому випадку низка населених пунктів випадуть із системи закупівель «ProZorro». Особливо критично це з огляду на підготовку до опалювального сезону. Адже є ризик зриву тендерів із закупівлі вугілля для шкіл, дитсадків і лікарень,- зауважив Андрій Довбенко.

Довідково:

З 1 серпня усі публічні закупівлі в Україні, починаючи з 200 тисяч гривень за товари і 1,5 млн за послуги здійснюються через систему «ProZorro». Доручення до неї органів місцевого самоврядування дозволить створити у країні суцільну систему обігу державних і муніципальних фінансів. Фактично через «ProZorro» мають проводитися усі кошти, спрямовані на публічні закупівлі, отримані від платників податків.

 

Ще статті по темі

Back to top button