Економіка

«Мінімалка-детінізатор»: податкове бачення ініціативи

Для подолання кризових явищ в економіці уряди провідних країн не скорочують, а, навпаки, збільшують соціальні видатки, аби відновити внутрішній попит.

В українських реаліях підвищення мінімальної зарплати матиме певний позитивний ефект – виведення зарплат із тіні – і, як результат, скорочення дефіциту Пенсійного фонду і обсягів його державної підтримки.

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про Державний бюджет України на 2017 рік». Про це повідомляється на сайті Глави держави.

Урядом, Президентом, Прем’єр-міністром і парламентом спільно були зроблені кроки щодо посилення захисту людей праці – збільшено з 2017 року мінімальну заробітну плату до 3 200 гривень.

Необхідність підвищення рівня заробітних плат обумовлена реаліями часу, адже від цього значною мірою залежать доходи держави.

Фахівці податкової сподіваються на те, що зі збільшенням заробітних плат збільшиться і сума надходжень до бюджету. Бо саме завдяки зниженню в поточному році ставки єдиного соціального внеску бізнес отримав можливість використати вивільнені кошти на збільшення оплати праці.

Важливо, що зарплатний процес розвивається разом із пожвавленням економіки, залученням інвестицій, системним наповненням бюджетів усіх рівнів і впровадженням змін до податкового законодавства, що спрощують ведення бізнесу і нівелюють вплив корупційних факторів.

Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

 

Ще статті по темі

Back to top button