Економіка

Місцевий бюджет отримав перший мільярд податків

За п’ять місяців поточного року фіскальна служба області забезпечила до місцевих бюджетів 1125,8 млн. грн., що на 52,7 відсотки або 388,3 млн. грн. більше ніж за відповідний період минулого року.

Цей мільярдний показник є позитивним результатом і для фіскальної служби,  і для  регіону в цілому.

Про це ЧEline повідомили у Головному управління ДФС у Чернігівській області.

За інформацією відділу моніторингу доходів та обліково-звітних систем, домінуючим у формуванні місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. Його питома вага в загальній сумі надходжень по області становить 55,4 відсотки. За п’ять місяців 2016р. податку на доходи фізичних осіб зібрано 624,1 млн.грн.. Приріст до рівня минулого року складає 54,6 відсотки або 220,4 млн.грн..

За рахунок плати за землю місцеві бюджети поповнилися на 186,8 млн.грн.. Єдиного податку на підприємницьку діяльність від юридичних, фізичних осіб та сільгосппідприємств надійшло 136,8 млн.грн., акцизного податку від реалізації підакцизних товарів — 79,7 млн.грн., єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування — 898,4 млн.грн..

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Было бы на порядок больше денег, если бы наши местные шишки типа Атрошенко и Кулича подавали правдивые подоходные декларации. Сильно сомневаюсь, что мэр указал одним из источников доходов участие в распределении прибыли таможенного терминала на Жабинского. К примеру. А сколько их таких примеров?!

Back to top button