Економіка

Поляки можуть побудувати сміттєпереробний завод у районі Чернігівської ТЕЦ

7 грудня до Чернігова їдуть інвестори з сусідньої Польщі на чолі із спеціалістами у сфері будівництва сміттєпереробних заводів.

Іноземці хочуть побудувати в Чернігові сміттєпереробний завод. Міська влада не проти співробітництва з польськими інвесторами. Міський голова Владислав Атрошенко попросив до 2 грудня надати йому пропозиції щодо більш-менш пристойного місця, де стоятиме сміттєпереробне підприємство.

«Думаю, непогано було б збудувати сміттєпереробний завод десь неподалік Чернігівської ТЕЦ. Він поміститься на ділянці десь приблизно 10 гектарів, звісно, територія може бути і трохи меншою. Завод сам по собі невеликий, приблизно 3 000 квадратних метрів», — зазначив Владислав Атрошенко.

Справа за малим: на будівництво заводу Чернігову необхідно знайти 30-33 млн євро. Місту доведеться брати кредит і тоді повертати його протягом десяти років. Владислав Атрошенко зазначив, що щорічно на погашення кредиту виділятимуть приблизно по 120 мільйонів євро з міського бюджету, але цих коштів мало. Як вихід, мер запропонував брати гроші за утилізацію сміття по 35-40 євро з будинку.

«Якщо чернігівці згодні з такими умовами, сміттєпереробний завод у нас стоятиме, якщо ні, то не треба і розмов про нього, адже інакше ми не зможемо знайти гроші на його будівництво», — сказав Владислав Атрошенко.

До речі, щорічно в Чернігові накопичується близько 100 тонн сміття.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button