Економіка

Працюючі підприємства області мають найбільші борги із заробітної плати

На Чернігівщині покращилась ситуація з погашення заборгованості із заробітної плати.

Про це ЧEline повідомили у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Так з числа найбільших боржників можна виключити Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою, де практично розрахувалися з працівниками. Активно працюють над погашенням боргів у ДП «Чернігівавтодор»: їх ліквідовано у Коропській та Варвинській філіях, суттєво зменшено у Корюківській та Ічнянській.

Проте сума боргу перед працівниками області залишається значною і перевищує 20 мільйонів гривень. І це попри те, що лиш протягом квітня було виплачено понад три мільйони боргів.

За інформацією заступника директора Департаменту соціального захисту населення Катерини Тимощенко, більше половини загальної суми — 11,2 мільйона гривень заборгували своїм працівникам на економічно активних підприємствах.

Найбільше — на ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів», ПАТ «Завод Будмаш» (м Прилуки), Чернігівській філії ПП «Компанія “ІнексУкрПаркет”», ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія» та ПАТ «Хімтекстильмаш».

У 15 районах Чернігівщини заборгованості із заробітної плати станом на 1 травня не зафіксовано, а от у містах Чернігові, Ніжині, Прилуках та Новгороді-Сіверському, у Менському та Ріпкинському районах вона зросла.

Суттєвою — понад сім мільйонів гривень залишається сума боргу працівникам підприємств, що припинили чи призупинили економічну діяльність. Працівникам державних підприємств не виплатили більше чотирьох з половиною мільйонів заробленого.

Ще статті по темі

Back to top button