Економіка

Селяни та лісники найкраще освоюють інвестиції

За 9 місяців 2016 р. на розвиток економіки Чернігівщини використано 2 992 млн грн капітальних інвестицій, що на 40 % більше, ніж рік тому.

Майже всі вони вкладені в матеріальні активи.

Про це ЧEline повідомили в Головному управлінні статистики у Чернігівській області.

На придбання, модернізацію та вдосконалення машин, обладнання та інвентарю спрямовано 60 % інвестицій, у житлові та нежитлові будівлі – 19 %,  транспортні засоби – 11%, інженерні споруди – 5%.

Головним джерелом фінансування капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств і організацій (81 % загального обсягу). Частка коштів населення, використаних на будівництво житла, становила 4%. За бюджетні кошти освоєно 7 % усіх інвестицій.

Найбільше (43 %) капітальних інвестицій використано в сільському, лісовому та рибному господарстві, 34 % – підприємствами промисловості, 10% – будівництва.

Суттєві обсяги коштів інвестовано підприємствами обласного центру – 19 % загального обсягу, м. Прилуки – 18 % та Ічнянського району – 9 %.

У розрахунку на одну особу населення області освоєно 2 872 грн капітальних інвестицій. Найбільше коштів на одного мешканця освоєно в м. Прилуках  (9 272 грн), найменше – у Новгород-Сіверському районі (522 грн).

Ще статті по темі

Back to top button