Економіка

У Чернігові подешевшає комуналка

З 1 вересня в Чернігові тарифи на тепло і гаряче водопостачання для споживачів КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» знизяться на 10-12 %.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА».

Минулого тижня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), переглянула розмір тарифів на послуги КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» щодо їх зменшення.

«Підприємство якісно опрацювало питання щодо технічних заходів із реконструкції обладнання теплоелектроцентралі, що дало змогу збільшити частку вугілля у виробництві теплової енергії для потреб населення і зменшити відповідні тарифи», — пояснив директор підприємства Олександр Шевченко.

З 1 липня вартість 1 Гкал теплової енергії для споживачів Чернігівської ТЕЦ була встановлена НКРЕКП на рівні 1302,13 грн. (із ПДВ), з 1 вересня 1 Гкал теплової енергії коштуватиме 1 144,59 грн. (з ПДВ).

Плановий тариф на послугу з централізованого опалення за місяць із 1 вересня встановлено на рівні 29,74 грн./м2 (до цього діяв тариф 33,83 грн). Вартість гарячого водопостачання – 71,21 грн./м3 (за наявності рушникосушильника в квартирі) та 66,02 грн/м3 (без рушникосушильника). До цього чинними були тарифи 79,70 та 73,80 грн/м3, відповідно.

Національний регулятор одночасно знизив вартість послуг теплопостачання і гарячого водопостачання для споживачів у Києві, Черкасах, Чернігові та Сумах. Для Чернігова зниження тарифів є найбільш суттєвим.

Ще статті по темі

Back to top button