Економіка

Жнива на Чернігівщині набирають обертів

У всіх районах, крім Варвинського, Новгород-Сіверського, Ріпкинського, Семенівського і Чернігівського, сьогодні розпочалось збирання хлібів, зокрема озимої пшениці і ячменю.

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, аграрії обмолотили ранні зернові та зернобобові культури на двох із половиною відсотках прогнозованих площ і отримали близько 36-ти тисяч тонн збіжжя.

Середня урожайність по області становить майже 50 центнерів із гектара. А в господарствах Ічнянського району на круг збирають 60 центнерів зерна. Тамтешні сільгоспвиробники впорали також найбільше посівних площ – 17 відсотків до прогнозу. Активно працюють у полях також хлібороби Бобровицького і Носівського районів: вони обмолотили, відповідно, 10 % і 9 % прогнозованих площ.

А в сільгосппідприємствах Бахмацького, Козелецького, Корюківського, Куликівського та Менського районів уже почали збирання озимого ріпаку. Він обмолочений майже на тисячі гектарів.

Урожайність практично така сама, як і торік — 31 центнер на круг. Цього року посіви цієї культури в області скоротились на 35 % і загалом становлять 8 із половиною тисяч гектарів.

Ще статті по темі

Back to top button