ФК "Десна"

Чернігівська «Десна» виходить до 1/8 фіналу Кубка України

Волею жереба матч третього попереднього етапу Кубка України з футболу сезону 2017/18 років чернігівська «Десна» проводила в Харкові проти місцевого «Геліоса». В турнірній таблиці чемпіонату України обидві команди наразі розташовуються поруч, а отже, і звітне протистояння обіцяло бути досить цікавим. «Цікавинки» додавав і той факт, що у минулорічному розіграші Кубка України «деснянці» вже перемагали «сонячних».

Матч розпочався з активних дій саме чернігівської команди. Вже на початку гри наші футболісти змушували господарів поля грати більше на захист власних воріт. Чернігівська «Десна» грала першим номером. І вже на 11-й хвилині матчу це принесло свої дивіденди. Вінгер «сіверян» Єгор Картушов зумів вивести свою команду вперед, забивши гол у ворота Дениса Сидоренка. Однак радість чернігівських вболівальників була недовгою, адже вже за дві хвилини рахунок у матчі зрівняв харків’янин Вадим Абеленцев. І знову чернігівці повинні були доводити свою перевагу.

На 36-й хвилині матчу флангову передачу від Темура Парцванія на дальній стійці замикав Олександр Волков, проте переграти голкіпера «сонячних» йому не вдалося. Вже за дві хвилини голкіпер «деснянців» Костянтин Махновський невдало вибив м’яч – і півзахисник «Геліоса» Сергій Кравченко мало не скористався таким «подарунком», однак удар останньому явно не вдався. Сольний прохід по лівій бровці дуже активного Вадима Абеленцева лише в останню мить у власному штрафному майданчику зумів зупинити голкіпер чернігівської команди Костянтин Махновський. Останні хвилини першого тайму чернігівські футболісти провели в атакувальних діях біля воріт суперника, однак рахунок до перерви так і не змінився. На перерву команди пішли з рівним рахунком 1:1.

Другий тайм розпочався аналогічно початку гри в першій половині, однак тотальної переваги чернігівці вже не мали. Гравці «Геліоса» зуміли перевести гру в середину поля. Більше того, в середині другого тайму кілька гострих моментів біля воріт суперника зуміли створити саме господарі поля, однак точних завершальних ударів у рамку воріт Костянтина Махновського так і не було. На 73-й хвилині «деснянці» зуміли вийти знову вперед. Просто перед штрафним майданчиком господарів поля захисники «Геліоса» з порушенням правил зупинили Дениса Фаворова і «дублем» зі штрафного відзначився Єгор Картушов, який точним пострілом у «дев’ятку» зробив рахунок 2:1 на користь своєї команди. Заключні хвилини футболісти «Геліоса» намагались перевести матч в овер-тайм, проте «Десна» зуміла втримати переможний рахунок у матчі.

Таким чином чернігівська «Десна» пройшла до наступного раунду змагань і тепер очікує на свого чергового суперника, який визначиться жеребкуванням серед команд-переможців усіх протистоянь.

Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button