ФК "Десна"

«Десна» і «Буковина» розійшлися миром

Чернігівська «Десна» у 22-му турі першої ліги Чемпіонату України розписала «суху» нічию із чернівецькою «Буковиною».

З турнірної точки зору матч із «Буковиною» був дуже важливим для «Десни», адже боротьба за друге місце розгортається не на жарт. До того ж, «Верес» поступився у Краматорську, що дозволило б «сіверянам» наблизитися впритул до рівнян.

Основний склад «Десни» дещо здивував. Олександр Рябоконь вирішив довірити місце у центрі захисту Головку, а на правий фланг відрядив Солдата. В основі дебутював новачок Арвеладзе, який на полі виконував функції атакувального півзахисника.

З перших хвилин гості були активнішими за господарів. Вже на початку гри Бойчук небезпечно пробивав з гострого кута, але на щастя м’яч пройшов поруч зі стійкою. На цьому «Буковина» не зупинилася. Екс-гравець «Десни» Олег Керчу з 20-метрів пробив вище воріт.

«Десна» більше контролювала м’яч і намагалася будувати свою гру через фланги. На жаль, ця тактична заготовка не спрацювала на всі сто відсотків. «Буковинці» надійно діяли в обороні і не дозволили «сіверянам» створити небезпечні моменти біля своїх воріт.

«Буковина» демонструвала непогану гру, як для весняного футболу. Тим паче, газон на «Оболонь-Арені» майже в ідеальному стані, що дозволяло футболістам показувати свої найкращі якості.

Незадовго до перерви «Десна» могла забити «гол у роздягальню». Мозіль кулаками вибив м’яч прямісінько на Арвеладзе, на жаль, Леван головою пробив поруч із стійкою. Більше небезпечних моментів у першому таймі глядачі не побачили.

У перерві Олександр Рябоконь вирішив підсилити атакувальну лінію. На полі замість Арвеладзе з’явився найкращий бомбардир «Десни» Філіппов.

Другий тайм знову активніше розпочали гості. Саме «Буковина» нанесла перший удар у площину воріт. Гуськов пробив по центру, а Махновський без проблем парирував цей удар.

Неприєним епізодом для «сіверян» стало ушкодження Філіппова, яке не може не засмучувати перед грою із «Вересом». Травмованого нападника замінив ще один новачок Кірієнко.

Кінцівка матчу була за «Десною». Спочатку сильний удар Коваленка парирував Могіль, а потім Чепурненко не реалізував свій гольовий момент біля воріт «Буковини». Неймовірним за красою був удар Лисенка через себе, однак Володимиру забракло точності.

Найбільш спірним виявився еіпізод, який стався на останніх хвилинах гри. М’яч влучив у руку захисника «Буковини», але Олександр Деревінський не наважився поставити пенальті у ворота чернівчан. Підстави для призначення одинадцятиметрового в арбітра були, проте фортуна сьогодні була не на боці «Десни».

У доданий арбітром час «Десна» намагалася «вирвати» перемогу у матчі, але захисники разом із голкіпером не дозволили їй цього зробити. Фінальний свисток арбітра зафіксував безгольову нічию, яка не влаштувала обидві команди.

Після 22-го туру «Десна» з 44 очками залишається на третій сходинці у турнірній таблиці, відстаючи від «Вереса» на 2 очки. Чернівецька «Буковина» наразі займає 14-е місце..

Свою наступну гру «Десна» зіграє 2 квітня. Суперником чернігівців буде рівненський «Верес». Саме у цьому матчі команди поборються за другу сходинку у турнірній таблиці.

«Десна» – «Буковина» — 0:0

«Десна»: Махновський, Солдат, Головко, Щедраков, Мостовий, Коберідзе, Чепурненко, Картушов, Волков (Коваленко, 71), Лисенко, Арвеладзе (Филиппов, 46; Кірієнко, 79).

«Буковина»: Мозіль, Темерівський (Гудак, 30), Тєрєхов, Найко, Покотилюк, Керчу (Бугай, 62), Гуськов, Клак (Мироненко, 85), Бойчук, Савчук, Чеботарьов.

Попередження: Бойчук, 77.

Джерело: ФК «Десна»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button