ФК "Десна"

Десна перемагає Верес та піднімається на другу сходинку

Голи: Фаворов (3), Кірієнко (54)

«Верес»: Когут, Борзенко (к), Лухтанов (Каваців, 66), Зозуля, Западня, Кучеров, Орловський (Морозенко, 62), Волошинович, Герасимець (Котляр, 46), Степанюк, Козьбан. Запасні: Ільющенков, Лебедь, Сікорський, Петько. Головний тренер: Володимир Мазяр.

«Десна»: Махновський, Чорноморець, Фаворов, Максименко, Мельник (к), Бовтрук (Волков, 73), Картушов, Мостовий, Щедраков, Чепурненко (Коберідзе, 79), Кірієнко (Лисенко, 85). Запасні: Шевченко, Солдат, Головко, Арвеладзе. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Попередження: Борзенко (61) Морозенко (65), Волошинович (71) – Фаворов (41)

Арбітр: Сергій Скрипак (Київська область)
Асистенти: Володимир Дорошенко (Житомир), Юрій Зоренко (Київ)
Резервний арбітр: Павло Дубровець (Житомир)
Інспектор: Роман Зань (Львів)

Колона вболівальників

Чернігівські вболівальники, на жаль, тимчасово не можуть підтримувати свою команду на рідному стадіоні, тому клуб пішов їм на зустріч, і організував виїзд до Рівного. Наші хлопці не залишилися без підтримки – двісті активних фанатів весь матч вболівали за Десну. Додав ефекту і аншлаг на стадіоні – рівненські вболівальники повністю заповнили “Колізей”, зайнявши навіть місця, на яких немає лавок (і це вже питання до ПФЛ). Фанати Вереса влаштували яскравий “перформанс” на грі, який супроводжувалося піротехнікою та масним димом сірого кольору.

В цьому році Десна ще не грала в такій обстановці, а як заявили хлопці після гри, грати за такої підтримки одне задоволення. І добре, що це допомогло саме нашій команді, але про все по-порядку. Додамо, що на гру Десну знову приїхав наш фанат з Англії Іан Браш, який вже став звичним “явищем” на матчах чернігівського клубу.

Не поле, а болото

Матч в Рівному очікували всі – від вболівальників до керівництва ПФЛ. І в цьому немає нічого дивного, адже зустрічалися претенденти на підвищення в класі – Верес та Десна. Безперечно, це був центральний поєдинок туру, а обидві команди готувалися до очного протистояння в посиленому режимі. Одним словом, недільного вечора в Рівному очікувалося справжнє свято, але не обійшлося без “ложки дегтя” – поле на Авангарді просто не придатне для матчів такого рівня, чому господарям дозволили приймати Десну на такому полі не відомо, але факт красномовний.

Цікаво, що рішення КДК по матчу Верес – Колос (господарі не змогли створити безпечні умови для учасників гри) буде прийнято 3 квітня, якраз після матчу з Десною.

Повернення капітана

Та все ж, головне дійство – це “його величність Футбол”. Напередодні гри стан Десни викликав тривожні нотки, адже з Вересом не могли зіграти Філіппов, Банасевич, Братков і Мельник. Та, як виявилося, капітан зміг відновитися в прискореному режимі та вийшов на важливий матч, граючи “через біль”, і відіграв ледь не найкращий свій матч у складі сіверян. Крім того, Олександр Рябоконь вніс ще п’ять змін у порівнянні з матчем проти Буковини. Місце на правому фланзі захисту зайняв Фаворов, який пропускав матч з Буковиною через перебір жовтих карток (до речі, вчора у Дениса було день народження, а в Рівне його приїхали підтримати дружина та батьки).

Зліва в захисті вийшов Олександр Чорноморець, замінивши Андрія Мостового, який зайняв місце в центрі поля. А в центрі захисту зіграла пара Максименко – Мельник (з Буковиною грали Щедраков та Головко). Крім Мостового, в центрі поля з’явилися також Павло Щедраков та Євген Чепурненко. Ветеран Щедраков діяв набагато нижче, майже біля центральних захисників, а Чепурненко діяв ближче до єдиного нападника – Ігоря Кірієнко. На правому фланзі, вже традиційно, вийшов Картушов, а от на місце лівого півзахисника досить несподівано вийшов Вадим Бовтрук.

Нова форма

Як відомо, ще взимку Десна отримала нове екіпірування, і вже встигла зіграти в новій формі на зборах в Туреччині. Але старт весняної частини сезону сіверяни провели в “старих комплектах”, як то кажуть “на фарт”. Але саме в Рівному наша команда вирішила презентувати нову форму і, як виявилося, не прогадала – перша перемога в новій формі.

Ідеальний дебют

Не всі вболівальники ще встигли зайняти свої місця на трибунах, а Десна вже вийшла вперед – на 3-й хвилині гри Денис Фаворов нав’язав боротьбу захисникам та воротарю Вересу (Когут раніше грав саме в Десні), та зміг проштовхнути м’яч в сітку воріт з близької відстані. Показовий факт, відразу після голу вся команда привітала Олександра Філіппова з народженням сина, підтримавши нашого форварда, що лише підтверджує факт хорошої атмосфери в команді.

Швидкий гол дозволив нашим хлопцям грати по рахунку, що вони вміло і робили. У Вереса практично не було шансів для взяття воріт Махновського, насичений центр поля був правильним рішенням, і навіть Євген Чепурненко, який зазвичай відповідає за креатив, в сьогоднішньому матчі активно діяв в обороні, майже не програючи боротьбу в центрі поля. Намагалися господарі поля здолати наш захист верховими подачами, але тут немає рівних Мельнику, наш капітан виграв ледь не всю боротьбу на другому поверсі.

Другий тайм на класі

В перерві матчу Володимир Мазяр вніс певні корективи, випустивши Котляра замість Герасимця. Але це не допомогло, не дарма Олександра Рябоконя вважають кращим тренером першої ліги по побудові гри в захисті. Сіверяни “грамотно” провели другий тайм, граючи по рахунку. А наші контратаки, незважаючи на стан поля, були навіть більш небезпечні, ніж масовані атаки рівнян. Як результат, саме чернігівські футболісти забили другий гол в матчі – дебют в стартовому складі Десни голом відзначив Ігор Кірієнко. Новачок Десни скористався прострільною передачею Мостового і з близької відстані головою переправив м’яч в стіку воріт Когута. 0:2 вже на 54-й хвилині гри, і незважаючи на те, що до фінального свистка було ще майже сорок хвилин, в перемозі Десни вже мало хто сумнівався. Перемога на виїзді над прямим конкурентом в боротьбі за вихід до УПЛ повністю закономірна – підопічні Олександра Рябоконя провели якісний матч, майже без огріхів.

Післямова

Олександр Рябоконь, головний тренер Десни: Перемогли ми, насамперед, за рахунок бійцівських якостей. Адже поле було важке, а суперник достойний. Добре, що ми тренувалися в Туреччині в хороших умовах, в цьому плані нам звісно було легше, ніж супернику.

Вадим Мельник, капітан Десни: Емоції – двоякі. Я приїхав до рідного міста, де робив перші кроки у професіональному футболі. Але зараз я гравець Десни. За Верес я зіграв дуже мало матчів і це було дуже давно, а Десну я дуже люблю, з ними я виходив до Першої ліги. Тепер перед нами стоїть амбітне завдання вийти до УПЛ.В той же час, я дуже радий за Верес і Рівне. Місто живе футболом. Шалений ажіотаж. Сподіваюся, побачу таке ж у Чернігові. Прокоментував Вадим і стан газону: Не хочу нікого ображати, бо знаю, що усе залежить від фінансування. Але поле сьогодні було просто у жахливому стані. У Рівному завжди проблеми з полем, але сьогодні воно було у вкрай незадовільному стані. Це весняний футбол. На перший план вийшла боротьба. Ми цю боротьбу виграли. А разом з нею – і гру.

Десна виходить на друге місце

В 23-му турі очки втратили Геліос, Колос, Нафтовик-Укрнатфа, Арсенал-Київ – всі найближчі переслідувачі Десни, що, звісно, не може не радувати. Але головне, що сіверяни перемогли Верес та вийшли на друге місце в турнірній таблиці. В активі чернігівського клубу 47 очків, а у Вереса залишилося 46. Колос, який займає четверте місце, має 40 пунктів в активі. Але “почивати на лаврах” ще зарано, попереду довга дистанція, а найближчий матч відбудеться вже цієї неділі, суперник – ФК Тернопіль.

Джерело: ФК «Десна»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button