ФК "Десна"

«Десна» перемагає «Волинь»

Чернігівська «Десна» матчем проти луцької «Волині» розпочала черговий чемпіонат України серед команд Першої ліги.

Ще місяць назад лучани виступали в національній Премєр-лізі, однак не змогли зберегти прописку в елітному дивізіоні нашої країни. А ось чернігівці навпаки — за спортивним принципом вибороли право підвищитися в класі. Проте функціонери Федерації футболу України «не захотіли бачити» «сіверян» в еліті, знайшовши привід залишити «деснянців» в Першій лізі.

Напередодні старту нового чемпіонату до чернігівської команди приєдналися деякі гравці. Повернулися до лав «Десни» півзахисник Денис Скепський та захисник Вадим Жук. А ось «Волинь» значно «омолодилася», проте головною несподіванкою напередодні звітного матчу стала відставка головного тренера луцької команди Віталія Кварцяного, місце якого на тренерському місточку зайняв його помічник Ярослав Комзюк.

Через неготовність футбольного газону на стадіоні ім. Ю. Гагаріна у Чернігові, свій стартовий поєдинок «Десна» проводила на столичній «Оболонь – арені», яка в минулорічному розіграші стала «фартовою» для «сіверян».

Зі стартового свистка Олександр Рябоконь виставив проти лучан майже оптимальний склад. Команди дуже жваво розпочали матч, граючи майже без центра поля. Проте перший по-справжньому гострий момент виник лише на 25-й хвилині гри — захисник «Волині» Сергій Мілінішин завдавав завершального удару по воротах Костянтина Махновського після розіграшу кутового, однак переграти голкіпера «сіверян» йому не вдалося. Цей «дзвіночок» змусив чернігівців заграти ще більш агресивно й додати в атакуючих діях. На 31-й хвилині на підступах до штрафного майданчика «Волині» захисники збили Єгора Картушова, який і підійшов до м’яча виконати штрафний удар. Постріл півзахисника «Десни» видався вдалим і м’яч затрепотів в нижньому куті воріт суперника, тим самим відкривши лік забитим голам чернігівської команди в новому чемпіонаті.

На 35-й хвилині Андрій Мостовий завдав потужного удару  з дальної дистанції і потрапив в поперечину воріт лучан. А за п’ять хвилин до завершення першої половини гри Олександр Філіппов, вийшовши сам-на-сам, не зміг влучити в ворота суперника. А вже за хвилину Євген Чепурненко мав нагоду подвоїти рахунок, однак м’яч пролетів над поперечиною воріт.

У другому таймі команди й не думали скидувати тих шалених швидкостей, на яких грали в першій половині матчу. Роботи додалося в обох голкіперів граючих команд. На 68-й хвилині Євген Чепурненко з дванадцяти метрів не влучив в рамку воріт «Волині», а вже за хвилину було «гаряче» в карному майданчику господарів поля. За десять хвилин до завершення матчу лише карколомний сейв Костянтина Махновського допоміг «Десні» залишити свої ворота «сухими». До фінального свистка арбітра ще не менше ніж тричі шкіряна куля могла побувати в сітці воріт гостей, проте матч так і закінчився з мінімальною перевагою нашої команди.

Ця перемога стала важливою для всіх чернігівських уболівальників, адже саме луцька «Волинь» вважається прямим конкурентом «сіверян» в боротьбі за право підвищитися у класі за підсумками сезону.

Свій наступний поєдинок чернігівська «Десна» проведе 22 липня. В гостях наша команда зіграє  проти «Полтави». А вже 26 липня очікуємо кубкове протистояння з одеськими «Балканами» на рідному стадіоні в Чернігові.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button