ФК "Десна"

«Десна» вдома перемагає «Суми»

Чернігівська «Десна» у матчі дванадцятого туру чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги мала змогу продовжити свою серію перемог до трьох поспіль. Для цього сіверянам необхідно було на власному полі перемогти ФК «Суми», які наразі займають передостанню сходинку у турнірній таблиці. Тому і не дивно, що саме чернігівська команда була беззаперечним фаворитом у даному протистоянні.

Матч прогнозовано розпочався з акцентованих атак господарей поля. Проте до стовідсоткових моментів біля воріт сумської команди до середини першого тайму справа так і не доходила. Однак на 18-й хвилині гри кращий голеодор «Десни» Олександр Філіппов, який відбув багатоматчову дискваліфікацію, зумів результативно замкнути флангову передачу від свого одноклубника, тим самаим відкривши рахунок у матчі.

На 30-й хвилині Андрій Мостовий був збитий у карному майданчику гостей, проте арбітр матчу не побачила порушення правил у цьому моменті. Під саму завісу першого тайму Євген Чепурненко досить небезпечно пробивав по воротах команди «Суми» зі штрафного, однак голкіпер гостей Артем Штанько вгадав напрям удару нашого півзахисника і зумів зафіксувати м’яч у своїх руках. На перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів поля.

Початок другого тайму матчу між чернігівською «Десною» і «Сумами» пройшов за переваги «сіверян». Раз-по-раз почали виникати гострі моменти біля воріт команди гостей. «Деснянці» не хотіли грати другу половину гри «на волідолі».

На 52-й хвилині матчу Олександр Філіппов один-в-один не зміг переграти голкіпера сумської команди. А на 54-й хвилині все той же Артем Штанько вчергове зумів парирувати потужний удар Левана Арвеладзе з-за меж штрафного майданчика. Атаки чернігівських футболістів стали більш агресивними.

І на 66-й хвилині своїм дебютним голом за чернігівську «Десну» зумів відзначитись Темур Парцванія. Його по справжньому «біл’ярдний» постріл прийшовся в стійку воріт, від якої м’яч влетів у сітку гостей. Не збавляючи обертів «деснянці» нагнітали ситуацію біля воріт Артема Штанько. На 71-й хвилині Єгор Картушов вийшовши сам-на-сам не зумів вчасно «підібрати ногу» для удару і не реалізував черговий гольовий момент своєї команди.

Вийшовший на заміну Максим Банасевич на 79-й хвилині матчу зумів довести рахунок у матчі до непристойного, забивши третій гол у ворота своїх супротивників. До фінального свистка арбітра рахунок у матчі міг збільшитися ще не один раз, проте у підсумку чернігівці святкували чергову перемогу за рахунку 3:0 на свою користь.

Додавши до своєї скарбнички чергові 3 залікові бали, чернігівські футболісти набирають 25 очок і наразі піднімаються на 3 сходинку у турнірній таблиці. Слід відзначити, що третій матч поспіль «деснянці» забивають у ворота своїх суперників не менше трьох м’ячів. Тепер чернігівці мають найкращий показник у лізі за забитими голами.

Свій наступний поєдинок чернігівська «Десна» проведе проти ще однієї команди з нижньої частини турнірної таблиці. 24 вересня сіверські футболісти зіграють у Кременчузі проти місцевого «Кремня».

21848991_831934413646094_164233422_n

Ще статті по темі

Back to top button