ФК "Десна"

«Десна» зустрінеться з «Інгульцем» у Чернігові

У Чернігові на стадіоні ім. Юрія Гагаріна 11 жовтня о 16:00 відбудеться 16-й тур чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги.

Головний арбітр: Володимир Міланич (Миколаїв).

Протистояння «Десни» та «Інгульця» — центральне у 16-му турі. Хоч «Інгулець» проводить лише другий сезон у Першій лізі, однак підопічні Сергія Лавриненка здобули статус міцної команди, яка встигла попсувати нерви іншим колективам. «Сіверяни» не з чуток знають про це, адже в минулому сезоні здобули дві важкі перемоги над «Інгульцем».

На початку нинішнього сезону президент «Інгульця» Олександр Поворознюк оголосив для команди нові завдання — боротьба за призові місця та вихід до УПЛ. Із цією метою клуб провів потужну трансферну компанію. «Інгулець» поповнили нові футболісти, які мають досвід гри в елітному дивізіоні.

«Інгулець» упевнено крокує у Першій лізі. Підопічні Сергія Лавриненка поступилися лише лідерам – «Арсеналу», «Полтаві» та «Колосу». Наразі клуб із Петрового займає п’яту сходинку у турнірній таблиці та має у своєму активі 28 очок. Лише чотири очки відділяють «Інгулець» від третього місця, на якому розташовується «Десна».

У минулому турі «сіверяни» не «помітили» миколаївців і розгромили корабелів із рахунком — 8:1. «Інгулець» у свою чергу переміг «Гірник-Спорт», але дещо скромніше (2:0). Тепер обидві команди зійдуться у новому протистоянні, яке, безсумнівно, стане окрасою 16-го туру.

Цей матч може стати пам’ятним для двох гравців «Інгульця» – захисника Ігоря Солдата та півзахисника Олексія Павелька (29 матчів, 4 голи), які свого часу виступали за «Десну». На жаль, не зіграє з «Інгульцем» Лука Коберідзе, який відбуватиме дискваліфікацію через перебір жовтих карток.

На офіційному рівні «Інгулець» і «Десна» зіграли між собою лише два поєдинки. У минулому сезоні команди вперше зустрілися 8 жовтня 2016 року. Тоді в Києві «сіверяни» святкували перемогу. Переможним голом на 4-й хвилині відзначився Денис Фаворов. Наступний матч було зіграно 13 травня 2017 року. Лише наприкінці матчу підопічні Олександра Рябоконя «вирвали» перемогу у Петровому із рахунком — 2:1.

Чи зможе «Десна» продовжити свою безпрограшну серію і здолати непоступливий «Інгулець»? Відповідь на це запитання дізнаємось уже скоро…

Візитна картка суперника чернігівської «Десни»:

Клуб був заснований 2013 року під назвою «Агрофірма П’ятихатська» у смт Володимирівка. У першому ж сезоні команда стала срібним призером чемпіонату Кіровоградської області. У 2014 році закінчилося будівництво стадіону в Петровому, а також будівництво двох штучних полів у селі Володимирівка. В лютому 2015 року відбулося перейменування футбольного клубу з «АФ-П’ятихатська» на «Інгулець». У сезоні 2015/16 команда розпочала професійні виступи в Другій лізі чемпіонату України з футболу. За підсумками сезону команда посіла третє місце і вийшла до Першої ліги.

Джерело: офіційний сайт ФК «Десна»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button